EÜVP naisteorganisatsioon protestib selle vastu, et sellised isikud on meie riigis tähtsatel ametikohtadel
23. Янв 2018
EÜVP soovib palju õnne Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul
24. Фев 2018
Показать все

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei toetab Rakvere Lihakombinaadi töötajate streiki

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei toetab Rakvere Lihakombinaadi töötajate õigust streikida ja arvab, et kujunenud olukorras pole töötajatel paremat võimalust. Kahjuks ei soovi tööandja teadaolevatel andmetel maksta töötajatele väärikat palka ega ole isegi valmis sel teemal läbi rääkima. Selle asemel kasutatakse hirmutamise ja vallandamise taktikat.

Vasakpartei arvates peaksid Eesti palgatöötajad oma õigust streikida senisest laialdasemalt kasutama. Tähtsat rolli töötajate õiguste kaitsmisel peavad kandma ametiühingud. 26 aasta jooksul pärast Eesti taasiseseisvumist oleme jälginud tööandjate peaaegu täielikku ja eranditeta sundi töötasu ja töösuhete vallas. Ametiühingute mõju töösuhetele toimub tänini paljuski formaalse esindatuse ja läbirääkimiste imiteerimise kaudu. Tööseadusandlus koostati parempoolsete erakondade tugeva mõju all, kes nudisid töötajate õigused miinimumini.

On saabunud aeg teha lõpp sellele, et seadused on tööandjate poole kaldu, ning muuta seadused palgatöötajatele sõbralikumaks. Ainult nii me saame üles ehitada õiglasema ja suurema sotsiaalse sidususega riigi.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei